Tip Menghadapi Kenaikan Harga Minyak

Bagaimana caranya untuk menghadapi kenaikan harga minyak? Hati memang rasa terbakar setiap kali harga minyak naik. Yang tidak ada kenderaan pun panas hati bila minyak naik. Kerana harga minyak naik bermakna barang keperluan hidup akan juga naik. Yang ada kenderaan terutama yang menggunakannya setiap hari, lebih-lebih panas hati. Kerana mereka menghadapi dua kenaikan sekaligus. Harga minyak dan harga barang keperluan. […]

Share
Read more

Menyuntik Ibrah Dalam Setiap Penulisan

  Selama ini, sewaktu menulis terutama menulis posting di Facebook, pernah atau tidak kita terfikir begini? “Aku tidak retilah nak tulis cerita bentuk pengajaran” “Tulisan aku ni, gaya bahasanya seperti ‘mengajar-ajar ke?” “Alamak! Tulisan aku ni macam masuk bakul angkat sendirilah” “Kalau aku tulis macam ni, pembaca terasa hati tak?” “Rasanya…tak patut aku tulis macam ni. Baik padam je” Dan […]

Share
Read more

Template Resuma Diberi Percuma!

Jika anda masih tercari-cari cara menulis resume yang baik untuk memikat bakal pelanggan, apa kata guna cara yang paling mudah? Muat turun template resume ini, kemudian edit, kemudian print dan hantar kepada bakal majikan. Mudahkan? Biasanya template resume ini dijual RM30 untuk satu template. Tapi 2 template ini akan diberi percuma bila anda download ia sekarang! Muat turun cepat sebelum […]

Share
Read more
1 2 3 6