Menyuntik Ibrah Dalam Setiap Penulisan

  Selama ini, sewaktu menulis terutama menulis posting di Facebook, pernah atau tidak kita terfikir begini? “Aku tidak retilah nak tulis cerita bentuk pengajaran” “Tulisan aku ni, gaya bahasanya seperti ‘mengajar-ajar ke?” “Alamak! Tulisan aku ni macam masuk bakul angkat sendirilah” “Kalau aku tulis macam ni, pembaca terasa hati tak?” “Rasanya…tak patut aku tulis macam ni. Baik padam je” Dan […]

Share
Read more

Template Resuma Diberi Percuma!

Jika anda masih tercari-cari cara menulis resume yang baik untuk memikat bakal pelanggan, apa kata guna cara yang paling mudah? Muat turun template resume ini, kemudian edit, kemudian print dan hantar kepada bakal majikan. Mudahkan? Biasanya template resume ini dijual RM30 untuk satu template. Tapi 2 template ini akan diberi percuma bila anda download ia sekarang! Muat turun cepat sebelum […]

Share
Read more

Modal Rendah Tapi Untung Ribu Ribu Sebulan

Bisnes apa yang agak mudah dilakukan dan modalnya rendah tapi untungnya boleh menjangkau lebih 500%? Bisnes ini laku keras pada bulan Ramadan. Selain itu juga di pasar malam, pasar tani dan Karnival-karnival IKS di kawasan berdekatan. Atau boleh sahaja di tepi jalan yang sibuk. Anda boleh mulakan bisnes ini dengan modal permulaan kurang RM1,000. Akan tetapi untungnya (contoh bila berniaga […]

Share
Read more

Merah Yang Membawa Rezeki

Kata orang selain warna kuning, warna merah mudah membuatkan seseorang itu lapar. Sebab itu bila ada kedai makanan yang menjadikan warna merah sebagai warna latar kedai, kedai itu ramai pengunjungnya. Benarkah? Fakta ini tidak dapat dipastikan kebenarannya. Namun yang benarnya, warna merah adalah warna terang yang bertenaga. Warna yang dilihat ceria. Terang ceria ini antara penyebab ramai orang berkunjung ke […]

Share
Read more
1 2 3 5