Jual Mainan Di Ebay Dan Dapat RM Ribu-Ribu Sebulan

Patung mainan biasanya amat suka dipunyai dan dimainkan oleh budak kecil. ‘Budak besar’ tidak bermain dengan barang patung mainan ini. Tidak ‘cool’ bila budak besar bermain dengan patung mainan.

Anggapan saya sebenarnya salah. Terdapat ‘budak besar’ yang amat berminat dengan barang mainan ini. Ada 2 jenis peminat barang mainan di kalangan ‘budak besar’;

1# Para pengumpul koleksi yang menganggap barang mainan ini dapat merehatkan minda selepas letih bekerja. Dan mereka juga percaya, koleksi ini akan berharga di kemudian hari.

2# Individu yang menjadikan barang mainan ini sebagai sumber pendapatan lumayan bila mereka menjualnya semula.

Saya bukan golongan #1. Saya berminat dengan golongan #2. Kerana minat itu saya telah membeli satu ebook yang menerangkan bagaimana untuk menjual barang mainan ini di internet. Secara tepatnya di eBay.com.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN EBOOK JUAL MAINAN DI EBAY

Mainan ialah produk yang boleh buat untungĀ  lumayan. Khususnya bila dijual di pasaran antarabangsa melalui ebay. Banyak ‘peminat gila’ barang mainan ini di luar negara. Barang mainan yang tidak berharga di Malaysia yang semurah RM5 boleh dijual dengan harga USD9.95 (RM30 lebih) melalui ebay.

Pendapatan seribu sebulan dengan menjual mainan ini di ebay, mungkin sedikit. Namun mendapat RM1,000 dengan memperuntukkan masa cuma 2-3 jam sehari di depan komputer adalah cukup banyak.

Penulis ebook ini mendakwa, dengan cuma memperuntukkan sedikit masa di hujung minggu sahaja…Di HUJUNG MINGGU!, boleh mendapat pendapatan tahunan sebanyak RM12,000.00 hingga RM38,400.00.

Ringkasnya, ebook ini mengandungi;

  1. Kenapa mainan boleh menjadi produk yang laris.
  2. Nama dan alamat pemborong/pekedai yang menjual mainan.
  3. Sumber-sumber lain untuk mendapatkan mainan.
  4. Harga patut di beli dan harga patut jual di ebay.
  5. Cara menyenaraikan barangan di ebay.
  6. Kaedah membungkus yang baik supaya mainan tidak rosak.
  7. Cara urusan di pejabat pos.
  8. Maklumat atau tip-tip lain yang berguna.

Mereka yang ada akaun ebay, yang selama ini hanya diguna untuk membeli, boleh memulakan langkah untuk menjual pula. Mereka yang tiada akaun, boleh membuka akaun ebay secara percuma sahaja. Mulakan dengan menjual mainan.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN EBOOK JUAL MAINAN DI EBAY

# Saya ada akaun ebay. Patutkah saya gunakan akaun ini untuk mula menjual mainan di ebay? Atau buka akaun baru?

Share

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge