Jom Bisnes Air Balang Pada Ramadan Ini Dan Jana Keuntungan RM7,000!

Beberapa bulan lagi, InShaAllah kita akan mula menyambut Ramadan.

Bagi sebahagian orang, Ramadan sama seperti bulan lain. Cumanya tidak boleh makan dan minum pada siang hari.

Bagi ‘ahli ibadah’, inilah bulan yang ditunggu-tunggu untuk menambah pahala berlipat kali ganda. Bagi peniaga, inilah bulan yang boleh meraih pendapatan yang lebih sedikit.

Pada ketika di mana kos hidup makin tinggi, ramai juga yang berkira-kira mahu mula berniaga di bulan Ramadan nanti.

Tapi puas berfikir, masih tidak tahu mahu menjual apa!

Ini ada penyelesaian mudah. Kenapa tidak menjual air je? Ya, bisnes air balang.

Gambar Dari Google

Kenapa perlu pilih bisnes air balang. Kenapa tidak jual benda lain?

Sebelum soalan ini dijawab. Baca kisah yang tersiar di Harian Metro Online ini:

KLIK DI SINI UNTUK BACA KISAH dua graduan lulusan kejuruteraan yang memperoleh pulangan antara RM1,000 hingga RM1,500 sehari! Ya, hasil jualan air balang untuk sehari.(kalau pun dipotong separuh dari seribu untuk kos, 500 untung bersih sehari dengan hanya menjual air sudah cukup berbaloi)

Itu jualan ketika pelanggan tidak berpuasa, masih boleh minum apa-apa minuman lain. Bayangkan jualan kepada orang yang seharian tidak minum?

Pontensi bisnes air balang di bulan Ramadan cukup besar. Patut diberi perhatian kepada mereka yang belum memutuskan apa yang patut dijual di bazar Ramadan.

Panduan lengkap memulakan bisnes air balang oleh Mizan Sulaiman ini boleh membantu mereka yang mahu berniaga tapi tidak tahu mahu buat bisnes apa.

Tuan Mizan Sulaiman ini sememangnya usahawan air balang. Jadi panduan bisnes air balang ini bukan panduan teori, tetapi hasil pengalaman sebenar. Beliau biasa memperoleh keuntungan bersih RM7,000 sebulan hanya dengan menceburi bisnes air balang.

Apa yang menariknya keuntungan ini hanya didapati dari hasil jualan 3 balang air sahaja!

Beliau beritahu keuntungan ini bukanlah nasib baik semata-mata…akan tetapi ada STRATEGI RAHSIA yang digunakan.

STRATEGI RAHSIA hasil pengalaman beliau selama inilah yang dikumpulkan di dalam PANDUAN LENGKAP MEMULAKAN BISNES AIR BALANG ini!

Satu perkara menarik yang patut diketahui, bisnes air balang ini UNTUNG BESAR.

Kos permulaan dan kos hariannya agak rendah. Untuk permulaan, boleh dimulakan dengan kos di bawah RM1000 (membeli kanopi, meja, balang lain, plastic DLL). Sementara kos harian membuat air pula sekitar RM100 (bergantung kepada jenis dan jumlah balang air yang mahu dijual)

Kos sebenar bergantung kepada jumlah balang dan jenis air yang hendak dijual. Yalah, kalau sudah berkira mahu menjual 15 balang contohnya, mustahil mahu diangkut dengan kereta atau van kecil. Mahu angkut meja, kanopi dan sebagainya lagi.

Jadi Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang ini boleh dikatakan lengkap maklumatnya. Jujur pula dalam menceritakan cabaran bisnes air balang ini.

Bagi anda yang mendapatkan Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang ini, tidak perlu lagi Trial and Error yang membuang masa, duit dan tenaga. Buat pilihan menggunakan panduan ini. Kerana di dalamnya, jujur menceritakan:

  1. Macam mana mahu menjimatkan kos?
  2. Macam mana mahu gandakan keuntungan walau menjual hanya 3 balang air?
  3. Macam mana mahu buat air yang sedap?
  4. Macam mana mahu pilih lokasi terbaik?
  5. Macam mana mahu Tarik pelanggan?

Inilah… Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang!

Mari kita review apa isi kandungan panduan ini:

BAB 1: Cara mohon tapak niaga. Tidak mahu berniaga cara koboi. Main redah sahaja tanpa peraturan. Berniaga dengan lesen menenangkan hati. Kerana tidak perlu takut dikejar penguatkuasa.

BAB 2: Tip memilih lokasi bazar Ramadan. Pilih lokasi yang ramai pengunjung. Ramai pelanggan. Pilih tapak yang ‘hot’! Jangan jadi mangsa pihak penganjur tapak bazar yang hanya mahu mengutip sewa tapak sahaja.

BAB 3: Peralatan & kelengkapan perlu ada. Perlu tahu jenis meja dan kanopi dan jenis balang yang perlu dibeli. Juga kedai menjualnya. Kena pilih kedai yang menawarkan harga berpatutan.

BAB 4: Persediaan & pengurusan masa. Berniaga ada cabarannya. Cabaran ini perlu diketahui supaya kita dapat bersedia awal untuk menghadapinya. Tidaklah nanti bila berlaku satu-satu situasi, kita terkejut dan kelam kabut.

BAB 5: Resepi 15 jus. Ini resepi jus paling laris. Ada cara membancuh air balang. Bukan setakat bubuh perasa, gula dan air! Resepi ini adalah step by step dengan bergambar.

BAB 6: Rahsia sulit. Ini perkongsian bagaimana membeli buah yang baik tapi murah. Juga kenapa satu-satu bahan itu dimasukkan ke dalam resepi.

BAB 7: Case study. Ini rangkuman strategi bagaimana penulis panduan ini mampu mencapai keuntungan RM7000 sebulan dengan hanya berniaga 3 balang air sahaja!

Jalan singkat sudah tersedia untuk anda yang ingin berniaga pada bulan Ramadan ini. Berniaga air balang. Gunakan ilmu dan rahsia yang banyak dalam PANDUAN LENGKAP MEMULAKAN BISNES AIR BALANG ini untuk mulakan langkah.

Sertai mereka yang telah berjaya. Lihat testimoni yang mereka berikan.

Jika anda sudah bersedia untuk bermula, klik link ‘saya mahu memiliki…’ di bawah sekarang!

SAYA MAHU MEMILIKI PANDUAN LENGKAP MEMULAKAN BISNES AIR BALANG!

16 comments

  1. Salam kenalan. Bulan puasa dah dekat nanti pelbagai jenis air balang dapat kita lihat kat bazaar nanti. Semoga berjaya kepada yang cebur bisnes air balang ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge