Modal Rendah Tapi Untung Ribu Ribu Sebulan

Bisnes apa yang agak mudah dilakukan dan modalnya rendah tapi untungnya boleh menjangkau lebih 500%?

Bisnes ini laku keras pada bulan Ramadan. Selain itu juga di pasar malam, pasar tani dan Karnival-karnival IKS di kawasan berdekatan. Atau boleh sahaja di tepi jalan yang sibuk.

Anda boleh mulakan bisnes ini dengan modal permulaan kurang RM1,000. Akan tetapi untungnya (contoh bila berniaga di pasar Ramadan) boleh mencecah lebih RM7,000!

Inilah Bisnes Air Balang.

Selain Bisnes Air Balang di pasar Ramadan, pasar malam, pasar tani, di karnival atau di tapak kekal di tepi jalan, boleh usaha cari offer kalau-kalau ada permintaan untuk menyediakan air minuman di majlis kenduri kahwin contohnya.

bisnes air balang

Syarikat katering selalunya hanya sediakan sejenis air sahaja. Banyak pun mungkin hanya dua. Manalah tahu kalau-kalau tuan rumah mahu menjamu tetamunya sampai 10 jenis air!

Satu balang boleh charge RM150. 10 balang sudah RM1,500. Tolak kos ais bahan dan sebagainya, adalah sekitar RM500. Untungnya RM1,000 dalam sehari sahaja. Lebih kurang sama dengan gaji sebulan kerani/operator kilang.

Memang satu bonus bila buat Bisnes Air Balang, dapat pula order sediakan air minuman untuk majlis-majlis tertentu seperti kenduri kahwin, sukan sekolah, rumah terbuka dan seumpamanya. Tapi kalau tak dapat pun. Jual air hari-hari tepi jalan pun boleh dapat untung dalam RM2-3 ribu sebulan. Bila masuk bulan puasa. Insyallah untung boleh cecah sampai RM 5-10 ribu sebulan.

Kalau mahu belajar selok-belok bisnes ini, boleh dapat ebook Bisnes Air Balang. Ebook 60 muka surat ini bukanlah ebook teori semata-mata tapi  padat dengan info-info dari seorang usahawan yang benar-benar berniaga sendiri di bazar Ramadan, karnival serta pesta keramaian.

Boleh tengok di laman web Bisnes Air Balang untuk keterangan lebih lanjut atau klik banner di bawah.

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge