Promosi Bisnes Aiskrim Cara Online Kemudian Buat 3 Cara Jualan ini

Ada 3 cara buat jualan yang boleh digunakan jika kalian buat bisnes aiskrim. Sambil-sambil itu, bolehlah kalian promosikan bisnes aiskrim sedap kalian ini secara online.

Jadi kalau kalian tanya, “Bisnes aiskrim boleh buat online ke?” Memang boleh, tapi untuk promosi sahaja. Hendak menjual secara online tidak bolehlah.

Apa-apa bisnes pun boleh dan memang WAJIB dipromosikan secara online. Tetapi jualannya bergantung kepada jenis bisnes. Ada yang boleh dijual secara online ada yang tidak boleh.

Bisnes aiskrim memang tidak boleh dijual secara online. Belum sampai kepada pelanggan, aiskrim sudah cair. Jadi kalian hanya boleh promosikan sahaja.

Kalian boleh promosikan bisnes aiskrim melalui blog, Facebook, Facebook Ads, Google Ads, Group Whatsapp, iklan di Mudah dan sebagainya.

Untuk menjual, kalian boleh gunakan 3 cara ini:

— — —

CARA 1#

Buka kedai khusus atau kios untuk menjual aiskrim ini. Atau buka booth di pameran atau carnival. Atau berjualan melalui motorsikal atau basikal roda tiga

panduan memulakan bisnes aiskrim

— — —

CARA 2#

Buat pakej katering. Promosikan bisnes aiskrim untuk katering majlis perkahwinan, majlis harijadi, perhimpunan keluarga dan sebagainya.

Kadang-kadang untuk kenduri aqiqah anak pun ada yang ambil pakej katering aiskrim.

Sekarang ini seperti tidak sah majlis kahwin kalau tidak ada aiskrim. Lebih lagi pada waktu cuaca panas.

— — —

CARA 3#

Buat pakej penghantaran. Sedia untuk hantar ke rumah atau pejabat. Tetapi kena tetapkan berapa kuantiti yang berbaloi untuk penghantaran.

Macam pakej katering juga. Cuma untuk penghantaran ini, pakejnya kecil sedikit.

— — —

Kalau kalian benar-benar serius untuk menceburi bisnes aiskrim ini, saya syorkan untuk belajar dari mereka yang pakar. Rujuk link di bawah

Opsss! Bisnes aiskrim ini sebenarnya boleh dibuat secara part-time di hujung minggu. Tidak peru berhenti kerja sekarang. Jadikan bisnes aiskrim ini sebagai sumber sampingan duit poket je.

Klik link di bawah:

[+] SAYA NAK BELAJAR BISNES AISKRIM UNTUK BISNES PART-TIME HUJUNG MINGGU

Semoga bermanfaat. Share artikel ini supaya ia dapat membantu orang lain yang memerlukan pengetahuan ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge