Resepi Air Balang Dan Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang Yang Boleh Beri Untung Bersih Sehingga RM7,000 Sebulan!

Nak buat bisnes tapi masih tak tahu nak buat bisnes apa?

Kenapa tidak cuba buat Bisnes Air Balang?

Mungkin kalian tertanya-tanya…kenapa Bisnes Air Balang? Kenapa tidak bisnes lain?

Mari dengar cerita tentang seorang usahawan ni yang menjana RM7k sebulan dengan hanya menjual air sahaja!…

(Oppss… sebelum teruskan bacaan, boleh tak kalian clearkan dulu cookies web browser yang kalian guna untuk baca artikel ini. KLIK SINI…CARA-CARA CLEAR COOKIES DI WEB BROWSER)

Mari kita teruskan cerita tentang usahawan ini….

MIZAN SULAIMAN telah mula berniaga air balang sejak 2008 lagi di pasar ramadan, juga di pasar malam, pasar tani, karnival-karnival IKS sekitar Selangor, Putrajaya dan Kuala Lumpur.

penulis ebook panduan memulakan bisnes air balang
Tuan Mizan Sulaiman Otai Usahawan Air Balang

Setiap ramadan, keuntungan bersih yang diperolehi mencecah lebih RM7,000!

Menariknya… keuntungan RM7k lebih ini diperolehi dengan berniaga di satu lokasi pasar ramadan dan hanya menjual 3 balang air sahaja!

Kisah ini bukan kisah nasib baik semata-mata… tetapi ada STRATEGI RAHSIA yang diguna hasil pengalaman bertahun-tahun buat perniagaan bisnes air balang.

Kalau kalian nak tahu… buat perniagaan BISNES AIR BALANG NI UNTUNGNYA BESAR!

Kos untuk mulakan perniagaan air balang ni rendah. Kos harian juga rendah. Untung yang dapat bukan hanya 100 malah boleh mencecah 1,000%

Perniagaan bisnes air balang ni boleh dimulakan dengan kos di bawah RM1,000 (meja, kanopi, balang air, dll). Dan RM100 setiap hari untuk membuat air (bergantung jenis dan jumlah air yang hendak dijual).

Contoh jika mahu jual air soya: kos membeli 1kg kacang soya dan 2 paket ais hanya RM12. Setelah diproses menjadi air, kalian boleh dapat 120 cawan. Kalau 1 cawan RM1.00…bermakna sudah dapat RM120… peningkatan 1,000% dari modal yang dikeluarkan.

Begitu juga dengan air yang lain. Paling kurang 500% keuntungan.

Kalau macam tu… bestlah buat bisnes air balang ni!

panduan bisnes air di bazar ramadan

Memang best. Memang terbaik. Tetapi jujur cakap, mana-mana bisnes ada masalahnya. Ada rintangan, ada cabarannya.

Antara yang patut anda fikirkan:

>> Kalau jual 3 balang untuk sebulan boleh dapat RM7k. Tentu kalau jual 15 balang boleh dapat RM35k! Tapi ingat 15 balang tu, modalnya lebih besar. Alatan banyak. Kanopi lebih besar. Meja lebih panjang. Bagaimana cara nak angkut barang-barang ke tempat berniaga?

>> Walau bila mampu sedia modal dan jual 15 balang air, pastikah yang air tu boleh dijual semuanya?

>> Mereka yang menjual banyak dan mampu habiskan semua balang selalunya “otai” dalam bisnes air balang ni. Sudah ada pelanggan setia. Yang baru bermula kena fikir banyak kali dulu sebelum menjual banyak balang.

>> Selain itu, apa yang patut difikirkan adalah: macam mana nak tarik pelanggan? Macam mana nak buat air sedap? Cara jimatkan kos? Macam mana nak gandakan keuntungan walau jual 3 balang air? Lokasi berniaga pun kena difikirkan juga.

Persoalan-persoalan ini kadang-kadang membuatkan seseorang ‘tawar hati’ untuk mulakan perniagaan bisnes air balang ni. Akhirnya hasrat berniaga mungkin terkubur.

Ini ada berita baik!

Kalian tidak perlu pening-pening kepala lagi! Tidak perlu ‘trial & error” dalam bisnes air balang ni. Jangan buang masa.

Tuan MIZAN SULAIMAN telah menulis sebuah ebook yang akan memberikan kalian panduan lengkap untuk memulakan dan menjalankan perniagaan bisnes air balang ini!

Memperkenalkan…

PANDUAN LENGKAP MEMULAKAN BISNES AIR BALANG << klik di sini <<

Ebook ini ditulis oleh Tuan Mizan Sulaiman berdasarkan pengalaman beliau berniaga air balang sejak 2008

Bukan ebook teori tapi 60 muka surat yang penuh dengan info dari usahawan sebenar. Yang pandai membancuh air dan pandai menjualnya. Bukan seperti ebook resepi dari chef yang hanya pandai memasak tapi tidak pandai menjual masakannya.

Ebook ini banyak ilmu dan tips… meliputi panduan, strategi, resepi air balang paling laris, teknik pemasaran, pengurusan serta operasi perniagaan bisnes air balang di bazar dan karnival.

Berikut apa yang terdapat ebook ini yang dapat membantu kalian sukses dalam perniagaan bisnes air balang:

BAB 1: Cara dan langkah-langkah memohon tapak niaga di bazar ramadan atau karnival. Apa sijil atau pengesahan yang perlu ada sebelum memohon.

BAB 2: Tip memilih lokasi bazar. Bukan semua bazar mendapat sambutan. Ada sesetengah bazar ramadan diwujudkan oleh penganjur semata-mata nak untung sewa tapak. Pengunjung boleh dibilang dengan jari. Penganjur untung, penyewa gigit jari.

Kenali tapak yang hot! Supaya kalian tidak menjadi mangsa.

panduan lengkap memulakan bisnes air balang - ahmadyani.com

BAB 3: Peralatan dan kelengkapan yang perlu ada. Perlu diketahui jenis-jenis kanopi dan meja yang diperlukan. Di mana untuk mendapatkan kelengkapan ini termasuk balang air dengan harga berpatutan.

BAB 4: Persediaan dan pengurusan masa. Hanya peniaga sebenar sahaja tahu hal ini. Apa situasi sebenar di tapak niaga. Bagaimana mahu uruskan segala karenah dan masalah. Kalian juga perlu tahu cara menarik pelanggan dan bagaimana menjadikan gerai jualan ‘unik’ berbanding gerai lain.

BAB 5: Resepi air balang best seller. Kalian akan dapat 20 RESEPI AIR BALANG PALING LARIS di bazar ramadan. Bukan setakat resepi, ditunjukkan juga cara membuatnya secara bergambar.

resepi air balang paling laris | ahmadyani.com

20 resepi jus air buah yang kalian akan dapat di dalam ebook ini:

>> Jus Mangga, Tembikai, Tembikai Susu, Carrot Susu, Asam Boi & Limau Kasturi, Mata Kucing,  Nenas Madu, Buah Naga, Epal Asam Boi, Kiwi, Ciku

>> Air Jagung, MILO, Laichi Susu, Blue Hawaian Lemonade, Teh Bunga, Kelapa Muda, Bandung Cincau, Barli, Cincau,

BAB 6: Rahsia sulit jus yang laris. Ada 7 tip sulit dikongsikan bagaimana menjadikan jus yang dibuat sedap dan InShaAllah laris! Juga dikongsikan tip memilih buah yang segar dan manis dan di mana anda boleh mendapatkan buah dengan harga lebih murah.

BAB 7: Case Study –  bagaimana jana RM7,000 sebulan dengan bisnes air balang.

Tuan Mizan Sulaiman akan berkongsi dalam bab ini, semua strategi serta apa yang beliau lakukan sehingga mampu mencapai keuntungan sebanyak RM7k sebulan dengan hanya berniaga 3 balang air di bazar ramadan!

Antara yang beliau kongsikan:

  • Jenis balang air yang digunakan.
  • Air apa yang dijual.
  • Berapa kos serta untung rugi bila jual air tersebut.
  • Teknik-teknik menarik pelanggan.
  • Lokasi strategik berniaga dan cara menyusun balang air.
  • Bagaimana menggandakan keuntungan sehingga 3x ganda.

WOW! Banyak betul ilmu yang dibongkarkan dalam ebook ini.

Ebook ini adalah ‘Jalan Pintas’ untuk kalian mulakan perniagaan bisnes air balang. Tidak perlu lagi kalian susah-susah untuk buat “trial & error”. Jalan shortcut sudah tersedia.

Ambil pengalaman 8 tahun Tuan Mizan Sulaiman yang beliau ‘masukkan’ ke dalam ebook ini. Kalian mungkin hanya perlukan “8 Jam” untuk membaca dan membuat pelan tindakan!

Bukankah cara itu lebih bijak.

Kerana bertindak bijak, ramai yang telah meraih kejayaan dalam perniagaan Bisnes Air Balang ini. Antaranya feedback (testimoni) dari mereka yang telah memiliki ebook ini dan mengamalkan ilmu-ilmu di dalamnya:

FEEDBACK – Dari seorang suri rumah yang sukses menjual air balang di bazar ramadan >>klik sini untuk baca<<

>> BACA TESTIMONI KEJAYAAN LAIN DI SINI <<

Tetapi berapa harganya?

Terus terang… (harga) nilai maklumat yang ada dalam ebook ini tidak murah. Ia sangat bernilai tinggi kerana ia catatan pengalaman sebenar. Dan sudah terbukti membantu ramai orang memulakan perniagaan Bisnes Air Balang yang memberikan pulangan lumayan kepada mereka.

Harga untuk ebook ini hanyalah RM250 sahaja! Ianya dikira murah dan setimpal dengan pulangan yang kalian bakal perolehi setelah menjalankan bisnes air balang nanti.

Tapi…nanti dulu! Ini ada berita baik.

Untuk mereka yang bertindak cepat, ebook ini akan diberi harga mampu milik…. Iaitu pada harga RM70 sahaja!

Ya, RM70! Cepat-cepat dapatkan ebook ini sebelum ia dikemaskini dengan maklumat baru. Bila dikemaskini, harganya akan meningkat. Tetapi bila kalian dapatkan pada harga sekarang, kalian akan dapat versi terkini tanpa perlu keluarkan duit lagi.

>> KLIK UNTUK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG EBOOK INI <<

# >> Ebook ini dalam bentuk fail PDF yang perlu didownload. Tiada buku fizikal yang akan dipos ke alamat anda.

# >> Ebook ini ada jaminan pulangan wang 100%

BUAT KEPUTUSAN YANG BIJAK

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge