Rujukan Lengkap Dan Rahsia Sulit Bagaimana Untuk Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah

Anda dipanggil untuk sesi temuduga kerja kerajaan?

Tahniah bila anda dipanggil untuk temuduga. Dalam sekian ramai orang, anda telah dipanggil untuk menghadiri temuduga kerja kerajaan ini. Sekali lagi…TAHNIAH!

Apakah ini kali pertama anda dipanggil temuduga kerja kerajaan? Atau mungkin kali kedua atau kali ketiga?

Dan apa persediaan yang anda lakukan sebelum temuduga?

Ramai orang punya impian untuk kerja dengan kerajaan. Bukan hanya yang baru tamat belajar. Mereka yang sudah bekerja di sektor swasta pun masih menghantar permohonan, manalah tahu kalau-kalau dipanggil temuduga kerja kerajaan.

Ramai orang berminat kerja dengan kerajaan kerana banyak kelebihan bila kerja ‘gomen’ ini.

KELEBIHAN KERJA DENGAN KERAJAAN

Ini antara sebab ramai yang ingin kerja dengan kerajaan.

# Gaji permulaan yang menarik dan kenaikan gaji tahunan mengikut gred dan prestasi.

# Kemudahan perubatan sehingga selepas bersara termasuk untuk ibu bapa, pasangan dan anak-anak.

# Ada imbuhan-imbuhan tetap bulanan seperti untuk perumahan.

# Ada kemudahan pinjaman untuk beli rumah, computer, kenderaan dan sebagainya.

# Kemudahan cuti bersalin sehingga 90 hari untuk wanita.

# Peluang kenaikan pangkat dan laluan kerjaya yang menarik.

# Peluang melanjutkan pelajaran luar kampus sehingga peringkat Doktor Falsafah (PhD)

# Terima pencen untuk menampung kos kehidupan selepas bersara.

# Dan banyak ganjaran lain atas kesetiaan perkhidmatan.

PERSAINGAN KERJA KERAJAAN SENGIT!

Kerana kelebihan ini ramai yang memohon untuk kerja dengan kerajaan.  Persaingan yang anda hadapi untuk kerja kerajaan adalah sengit!

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam – SPA mengeluarkan statistik pada 2014, terdapat 2.5 juta permohonan untuk kerja dengan kerajaan. Tetapi…

Daripada 2.5 juta itu, hanya 3.2 % sahaja yang terpilih.

Untuk bekerja dengan kerajaan, ia memerlukan lebih dari sekadar nasib baik! Mereka yang bersedia belum tentu berjaya. Yang tidak berjaya, memang tidak pernah bersedia.

Jadi apa persediaan anda? Bagaimana untuk anda masuk ke dalam 3.2 % yang terpilih. Apa yang perlu anda buat untuk layak diterima sebagai pekerja kerajaan?

RAHSIA SULIT LULUS KERJA KERAJAAN

Bila anda dipanggil temuduga kerja kerajaan bermakna impian ada untuk menyertai rakan-rakan penjawat awam semakin hampir. Hanya satu langkah untuk diterima masuk.

Anda perlu lulus temuduga.

Tetapi tentu ada banyak persoalan serta kerungsingan bermain di fikiran. Apa soalan yang akan ditanya? Apa pula jawapan yang patut diberi?

Jadi anda patut tahu ‘Rahsia Sulit’ bagaimana anda boleh lulus temuduga kerja kerajaan tanpa menggunakan sebarang bantuan orang dalaman atau tanpa menggunakan sebarang ‘kabel’.

[+] Rahsia Bagaimana Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah

SIAPA YANG BONGKARKAN RAHSIA INI?

Rahsia lulus temuduga kerja kerajaan ini disediakan oleh Puan Jud Jamil. Lulusan Ijazah Pengurusan Sumber Manusia, Universiti Utara Malaysia – UUM.

Puan Jud Jamil telah berkhidmat sebagai Ketua Unit Sumber Manusia di salah sebuah agensi kerajaan sejak 8 tahun yang lalu. Beliau terlibat secara langsung dalam proses temuduga jawatan kosong serta kerap menjadi panel temuduga.

Dengan pengetahuan dan pengalaman yang ada, Puan Jud Jamil ingin membantu anda supaya lebih bersedia dan yakin semasa menghadiri temuduga kerja kerajaan. Supaya anda dapat membuat persediaan lengkap sebelum bertemu dengan panel temuduga.

Puan Jud Jamil memperkenalkan eBook “RAHSIA MUDAH LULUS SESI TEMUDUGA KERJA KERAJAAN”

panduan cara dapat kerja kerajaan cara mudah

MANFAAT YANG ANDA DAPAT DARI EBOOK INI

Bila ada memiliki ebook ini, banyak pengetahuan atau maklumat berguna yang boleh diguna sebagai kelebihan anda berbanding calon temuduga yang lain:

1 # Penjelasan 11 rahsia berjaya dalam temuduga yang dapat membantu anda berasa yakin semasa menghadiri temuduga.

2 # Anda dapat bersedia untuk menonjolkan diri dengan 9 kriteria calon yang selalu dinilai oleh penemuduga sepanjang sesi temuduga.

3 # Apa yang perlu anda buat sebelum, semasa dan selepas menghadiri temuduga. Ramai calon gagal sebab tidak ambil berat soal ini.

4 # Anda dapat bersedia untuk menghadapi teknik “Competency Based Interview – CBI”. Teknik ini digunakan dalam temuduga kerja kerajaan pada masa kini.

5 # Jangan ambil mudah perkara yang kecil kerana kadang-kadang benda kecil itulah penyebab kegagalan. Jadi 13 tip yang didedahkan dalam ebook ini amat perlu anda ketahui.

6 # Bersedia untuk ‘menawan’ hati penemuduga pada pertama kali mereka memandang anda. Ebook ini menunjuk caranya kepada anda.

7 # Ada bentuk-bentuk grafik yang mudah difahami supaya anda faham proses temuduga kerja kerajaan ini.

8 # Anda boleh bersedia dengan latih tubi menjawab soalan-soalan yang mungkin akan ditanya kerana ebook ini memberikan contoh-contoh soalan popular yang biasa ditanya.

9 # Banyak lagi pendedahan dan pembongkaran dalam ebook ini yang boleh membantu anda membuat persediaan menghadiri temuduga kerja kerajaan.

ANDA KINI SELANGKAH KE HADAPAN

Sejujurnya dengan memiliki ebook ini, bukan jaminan anda akan lulus. Tetapi yang pasti, anda telah bersedia bila memiliki ebook ini. Anda sebenarnya selangkah di hadapan calon-calon lain yang tidak bersedia.

Laburkan wang anda dengan memiliki ebook ini dan laburkan masa anda membaca ebook ini supaya anda dapat berada selangkah di hadapan berbanding calon lain.

[+] SAYA MAHU EBOOK PANDUAN LULUS TEMUDUGA KERJA KERAJAAN

ADA BONUS BAGI PELABURAN ANDA

Bila anda laburkan duit dengan membeli ebook ‘Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan’ ini, anda turut mendapat bonus tambahan berikut:

1 # RAHSIA MENULIS RESUME

Kalau pergi temuduga wajib bawa resume. Tulis resume anda berpandukan 72 rahsia yang didedahkan dalam ebook bonus ini.

PANDUAN LULUS TEMUDUGA KERJA KERAJAAN

2 # 51 TEMPLATE RESUME

Tidak tahu tulis resume? Tidak perlu susah-susah, gunakan template resume yang disediakan.

rujukan lulus temuduga kerja kerajaan

3 # TIP BERPAKAIAN MASA TEMUDUGA

Tidak tahu hendak berpakaian macam mana semasa temuduga? Bonus ini menghimpunkan gambar-gambar yang boleh dijadikan rujukan berpakaian. Ingat! Pakaian andalah yang pertama-tama dipandang panel temuduga.

cara mudah lulus temuduga

Jangan tunggu dan jangan tangguh-tangguh. Buat persediaan rapi bila anda terpilih menghadiri temuduga kerja kerajaan. Ebook RAHSIA LULUS TEMUDUGA KERAJAAN DENGAN MUDAH patut anda miliki sekarang.

Klik gambar di bawah untuk memiliki ebook ini.

panduan lengkap lulus temuduga kerja kerajaan dengan mudah

 

 

 

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge