Seni Mengusahakan Bisnes Online Menjual Produk Digital Dengan Mudah

Bisnes online semakin rancak hari ke hari. Pelbagai produk kini dijual melalui online. Termasuk juga produk digital.

Ramai yang mengusahakan bisnes online. Namun sebenarnya masih ramai yang lain takut hendak buat bisnes menjual produk melalui online termasuk menjual produk digital. Mereka ingin buat bisnes online tetapi mereka masih sayang kerjaya atau bisnes hakiki mereka.

Mereka takut kerjaya atau bisnes hakiki mereka terjejas kerana hilang fokus.

Sebenarnya, tidaklah rumit jika hendak menjalankan bisnes produk digital. Lagi pula sekarang ini sudah banyak tools yang boleh digunakan untuk memudahkan proses menjual produk digital ini.

Bisnes menjual produk digital ini ada seninya. Kita tidak boleh ‘redah’ begitu sahaja.

Sekiranya kita faham seni ini, kita boleh automate hampir keseluruhan proses menjual hingga produk digital sampai ke ‘tangan’ pelanggan. Ada sistem yang boleh buatkan semua ‘kerja’ untuk kita. Jadi tidak perlulah kita redah begitu sahaja. Biarkan sistem atau tools buat kerja supaya kita tidak letih.

Dengan itu, kita tidak perlu bimbang bisnes atau kerjaya hakiki kita terabai.

Berbeza bila menjual produk bukan digital secara online (produk fizikal). Proses menjual produk fizikal tidak dapat di automate 100%.

Masih ada beberapa proses yang memerlukan sentuhan manual daripada kita. Seperti contoh, menyimpan stok, membungkus produk dan penghantaran melalui pos. Semua ini kena buat secara manual.

Kita tidak boleh kata produk fizikal lebih bagus dari produk digitul. Begitu sebaliknya. Tetapi kedua-duanya ada perbezaan yang besar. Biasanya usahawan online menjual kedua-dua produk. Mereka menjual produk fizikal dan mereka juga ada produk digital. Jika bukan produk sendiri, mereka akan menjual produk digital pihak lain.

Kita boleh jadikan bisnes produk digital ini sebagai pendapatan sampingan. Bayangkan jika satu produk digital boleh mendatangkan income sampingan RM5k setiap bulan. Kita ada side income tanpa menganggangu kerja atau bisnes hakiki kita kerana bisnes digital ini dapat diautomate hampir 100%.

Best kan?

KLIK untuk tahu lebih lanjut >> Belajar secara online bagaimana memulakan bisnes produk digital secara step by step

Kita hanya perlu setup kempen pemasaran yang berfungsi 24/7. Gunakan sistem order yang boleh hantar produk digital secara automatic kepada pelanggan selepas mereka buat pembayaran.

Bagaimana untuk dapatkan pendapatan tambahan RM5k daripada satu produk digital?

Contoh satu produk digital yang ingin dijual berharga RM50. Kita hanya perlu jual 4 unit setiap hari.

Dalam 30 hari, sekurang-kurangnya ada 120 unit terjual.

120 unit x RM50 = RM6,000.

Tolak RM1,000 untuk kos marketing. Jadi keuntungan adalah RM5,000.

Insya-Allah, kita boleh capai side income ini jika kita faham bagaimana ‘seni’ menjual produk digital.

Luangkan masa untuk belajar bagaimana menjual produk digital step by step. Belajar macam mana hendak cari idea sehinggalah cara hendak jual produk digital tersebut.

KLIK untuk tahu lebih lanjut >> Belajar secara online bagaimana memulakan bisnes produk digital secara step by step

Ilmu ini berbayar, namun still berbaloi sebab ilmu ini berguna sampai bila-bila. Insya-Allah.

===

Mungkin juga anda perlukan ini:

KLIK >>: Belajar bagaimana cara berniaga online produk fizikal di Shopee dengan betul sehingga mampu menjana sale 4 angka seminggu!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge